några bilder.


för några veckor sedan.


Skiljer nästan 10 dagar.


Lite smalare i ansiktet kanske.


Ny frilla dock inte fixad.





12minus

hej hopp...

Är igentligen på tok för trött för att sitta här och skriva.
dieten går allt annat än bra nu jag ska ju äta 5 påsar nutrilett men får knappt i mig 1 st så min kropp mår inte alls bra just nu.
Pratade med sköterskan i dag och hon sa att det vore bra om jag i alla fall fick i mig 2 för det är bättre än ingen, visst är det sant men jag vill liksom årka göra nått med, men det går inte att tvinga i sig det.
I morse fick jag i mig nästan en hel påse ska försöka få i mig en till snart, sn när Simo vaknar så ska han få mat sedan ska vi försöka gå ut en sväng, funderar på om jag ska ta vagnen eller om jag ska ta pulkan.

Simo fick ju en ny pulka i förra veckan, han hade fått en av sin kusin från stockholm men den funkade inte alls att dra med, den bara plogade all snö så det slutade med att Simo hade all snö i famnen inte så kul.
Ne så vi gick till Andor och köpte en "stor" pulka och i 2 timmar så satt Simo och sa ojjj ojjj och wiiiii wiiii.
Så vi fick till kyrkan för där finns det små backar så Jock åkte med Simo några ggr och jag vet inte vem som tyckte det var roligast :P.
Sen rammlade Simo med huvudet före i snön och när jocke lyfte upp han sa Simo bara Blääää och skrattade :P hihi söt barn.

I går var vi på skyltsöndan 12 minusgrader ute Simo bokstavligen galskrek när tomten kom fram till han, sen började han frysa, tycker det är jätte konstigt, för han hade på sig kläder och sedan stickat och sin overall som Jockes farmor och farfar köpte till han när dom var här, och det ska vara en vinter overall.
han blev även lite kall om fötterna men det är mitt fel för jag satte på han tunna strumpor och sedan ylle sockar skulle satt på han tjocka strumpor och yllisar men men man lär sig.
I dag när vi ska ut så ska ja sätta på han täckbyxorna och täckjackan och se om han börjar frysa i det med.
för det är tydligen lika kallt ute nu som i går...
tycker det är syd om han inte kan använda overallen liksom.
Fast sen kanske det är så att han frös för att han var trött med för han hade inte sovit någon lunch alls, hmm ja detta måste jag studera närmare på...

Vi ska även ut och köpalite packet i dag jag o simo både julklappar och födelsedagspressenter.
Mer än så kan jag inte säga.

Mamma skulle komma till oss i dag så vi kunde gå till kupan (rödakorset) och kolla runt lite jag måste kolla efter ett par byxor alla mina kläder e plötsligt för små :P
Men när jag ringde mamma och kolla var hon var så var hon hemma och sov stackarn hade fått feber=(.. krya på dig mamma...

Nej nu ska ja lägga mig och vila en stund.

Dieten

Jag har inte årken alls att sitta här o skriva igentligen.
Vägningen i måndags tyckte jag personligen gick åt skogen 1.3 kg på en vecka, men dom på kirurgmotagningen sa att det är normalt.
NU har dieten blivit ändrar igen och det känns kan jag lova.
Ska försöka att inte äta modifast längre och om jag känner att jag inte får i mig en nutrilett så får jag ta en modifast men inte mer än 1 per dag.
jag har klarat mig hyfsat bra förutom i går när jag typ inte kunde äta alls så på kvällen blev det en modifast.

Det känns i hela kroppen att dieten är ändrar har huvudverk magen tjorvar konstant trött och lite smått irriterad, + mensverk på detta tycker så synd om min man som måste stå ut med mig :P

I morgon är det loppis så då blir det upp tidigt för jag ska sälja, plockat ihop en massa saker, plus att ja har kokat en massa kola. Så i kväll ska jag sätta mig och kolla igenom tvillingvagnen, försöka laga den lilla revan som finns i varukorgen och joppas på att någon vill köpa den:P simos gåstol ska säljas lite barnkläder och en massa mer saker.

Ska snart försöka  få tag på min mamma snart och se om hon skulle komma hit och kolla simo så jag kan gå till frisören och fixa det jag har på huvudet, det ser bokstavligen ut som jag har en svamp på huvudet eftersom jag blivit så smal i ansiktet.

Nej nu måste jag gå innan Simo river hela lägenheten.
ha de fint

Harry potter

Nyligen hemkommen från öppnaförskolan, Simo somnade direkt när jag la han i sängen, stakarn var så trött när vi skulle gå hem.

Från det ena till den andra Har någon sett Harry potter och dödsrelikerna 2??
vi hyrde den i går kväll och den är så sjukt bra, jag hade kunnat se den flera ggr eftervaran.

I dag blir det inte så mycket skrivande lilla syster kommer hit om några minuter så.
Här kommer bilderna som jag lovade i går.










inte riktigt 2 siffrigt

På ett sätt så är det inte 2 siffrigt längre=P

Kvällen i går var ganska jobbig, jag hade väldigt kort stubin och speciellt mot Jocke (förlåt älskling)
varför blir det så att när man är på dåligt humör så tar man i regel alltid ut det på den som står närmast? Är det för att man tar ut det på den man älskar och litar på och den som står allra närmast?

I morse trodde jag att jag skulle göra ett kors i taket för håll i hatten nu jag klarade av att drick en hel shake utan att känns att jag var tvungen att spy upp allt, det känndes underbart.
I dag har mamma varit här så medan hon o Simo fikade så åt jag min Lunch som bestod av choklad pudding:P jag har då aldrig varit med om att det tagit 40 minuter att äta för mig någon gång.
I går pratade jag lite mer med min dietist och min nya diet ser nu ut så här i stället
2 påsar med nutrilett eller allevo och 2 påsar med modifast. Först var det tänkt att jag skulle äta 4 påsar modifast men eftersom det är mera kalorier i modifast än i nutrilett så kom vi fram till att jag äter 2 av varje och just nu känns det jätte bra, i Modifast finns det pudding, shake och soppa, men dom som känner mig vet att jag helst hoppar över allt som har med soppa att göra om det inte är min styvpappas köttsoppa eller mammas köttsoppa eller om farbror Nisse (inte riktiga farbror) gör köttsoppa eller om mamma gör ärtsoppa, men sådan tur har jag ju inte att jag får äta sån god mat.
Så efter operationen så kommer mamma få göra ett storkok med ärtsoppa till mig eftersom det är lätt att äta...

Dietisten sa oxå att hon ville ha en ny vikt på mig i början på nästa vecka så jag ringde till vårdcentralen och pratade med MVC/BVC om en tid fick tid på måndag=)
sen blir det troligen inge mera vägningar fören operationen beroende på vad jag väger nästa vecka.

Jag har även fått önskemål om bilder på min vikt ned gång och jag ska apsolut försöka fixa det
här kommer en bild på mig som är tagen för snart 3 år sedan


Detta kort är taget 2009 vid valborg i skåne.


Detta kort är oxå taget under valborg 2009.


Denna bild är tagen i Augusti.


Och denna bilden är tagen i September.

Som ni ser så är jag ganska rund eller ja va innan jag började med dieten och speciellt i ansiktet.
Jag ska försöka ta bild på mig i dag eller i morgon på hur jag ser ut just nu.

Nej nu blir det att diska kanske medans Simo fortfarande sover.

Sommar kalas


Simo på kalas


Mormor var oxå med på kalaset=)


Morbror och pappa sjunger och Simo tittar på.


Mina fina.

Det finns ingen gladare

Från total Irritation till total lycka och glädje=)

I dag var Jocke och köpte min nya diet och när han kom hem med den (när han själv hade lunch) så trodde jag att han skojjade och tagit fel eller nått, men jag dubbel kollar namnet på lådan och det stämmer och jag blir super glad.
På min låda står det Pudding choklad = choklad pudding log md hela ansiktet men var fortfarande skepptisk  för att jag kanske skulle börja må illa för den med.
Jocke sätter sig och äter och jag lägger Simo så han får sova lunch och sedan blandar jag till min nya mat.
2 dl vatten i en djuptalrik och sedan öppnar jag påsen och håller på att svimma det luktade ljuvligt och då menar jag det verkligen det luktade choklad pudding, men fortfarande lite skepptisk.
Häller i pulvret och blandar för att sedan ställa in den i kylen i 3 minuter.
Är super nervö när talriken sedan står framför mig men det luktar ju fortfarande super gott och inte nog med det det smakar UNDERBART, visst inte riktigt som ekströms chokladpudding men endå som choklad pudding.
Jag som inte ätit på hela helgen typ tar och äter nästan hälften och blir sedan så mätt så jag tror jag ska rammla av stolen, resten åkte in i kylen till nästa måltid.
Jocke tyckte oxå om den det var knappt så jag fick ha den i fred och det sjukaste av allt är att man blir mätt.

Men nu till det enu roligare efter att jocke gått till jobbet så hoppar jag in i duchen, och sedan när jag klätt på mig igen och jag tittar i spegeln och jag ser att jag gått ner i vikt helt paff att det verkligen syns.
Jag satte nämligen på mig ett linne som jag bara brukar ha om jag har en långärmad tröjja ovanpå för den har varit lite tajt över magen men nu, nu så sitter den hur fint som helst jag är så paff så det går inte att beskriva.
Visst jag blev super glad i går när jag vägde mig och jag kunde se siffrorna själv men nu, detta känns så sjukt overkligt så jag vet inte hur många gånger jag kollat i spegel redan nu på ca 30 minuters tid...

Det kan inte finnas någon lyckligare än jag just nu
Jag har en underbar diet jag ska äta.
Jag kan se på mig själv att jag gått ner i vikt.
OCH det SNÖAR ute mer lycka finns inte..

Inte så bra

Ja som rubriken lyder så fattar ni säkert att nått e fel...
Allt började i fredags när jag inte klarade av att äta upp allt i mina shaker lämnade ca 0,5 dl varje gång ,
I lördags fick jag i mig typ 3 påsar av 5 = inte så bra,
I går fick jagi mig 2 påsar av 5 = Inte bra alls.
Jag klarar itne av att äta mår så illa så fort jag tänker på att jag måste äta.
I går åt jag min sista shake vid 17 tiden och dag vid 9 tiden var jag fortfarande inte hungrig.
Så i går ringde jag till sjukvårdsrådgivningen för att kolla vad jag skulle göra jag fick rådet att jag skulle försöka få i mig 1 dl vid varje mål i stället för 2 dl men det finkade inte så bra det heller...
Så i dag ringde jag till Kirurgmotagningen och fick prata med en av sköterskorna som jag träffade när jag var där så jag förklarade för henne hur det låg till, hon frågade då mig om jag visste om jag gått ner nått i vikt alls under dessa 9 dagar som jag gått på diet, jag svarade då att jag vet att jag gått ner för det märks i kläderna men jag vet inte hur mycket, hon sa då att hon ville ha en vikt på mig och att hon ville att jag skulle ringa till dietisten.

Så jag ringde först till dietisten som sa att hon skulle ringa upp under dagen för hon skulle fundera på hur hon skulle sätta upp mina måltider.
Så sedan ringde jag till bvc för att fråga om jag kunde komma in o väga mig, och anledningen till att jag väger mig på bvc är för att jag gjorde invägningen där och då vill dom att man ska fortsätta väga sig på samma ställe.
Fick en tid på engång så jocke körde in oss (kunde ju som inte lämna Simo hemma)
och när jag ställer mig på vågen det första som jag säger äv kolla jag kan se siffrorna (helt paff)
och på vågen står det vikten som INTE får stå där, jag hade gått ner 5,5 kg på 9 dagar barnmorskan blir bekymrad över att jag gått ner så fort och så mycket = inte bra alls.
Så när jag kommer hem igen så ringer jag tillbaka till kirurgmotagningen och dom skulle ringa upp efter en timma, så jag passar på att skicka ett sms till mamma och ber henne ringa till mig.
Mamma ringer och jag säger att jag har lite problem med min vikt just nu, mamma blir förvånad och frågar jaha?
jag talar då om för henne att jag gått ner 5,5 kg på 9 dagar och att det är för mycket skulle helst bara fått ner ca 2 kg under dessa dagar.
men jag säger sedan att jag hör av mig efter att jag pratat med dietisten.

Kirurgmotagningen ringer upp mig och jag talar om att jag gått ner 5,5 kg och hon blir ganska ställd och säger att det inte är bra och speciellt eftersom att jag inte klarar av att äta för att jag börjar må så illa.
hon säger att hon ska ringa och prata med dietisten och jag ska vänta och se vad hon säger.
Tiden går och ingen ringer Simo somnar inför lunchen och jag lägger mig i sängen och sommnar jag med i nästan 2 timmar.
vid 13 tiden så ringde dietisten upp mig och hon blev oxå väldigt paff över min vikt för om jag fortsätter att gå ner så här mycekt så kommer jag att gått ner över 20 kg innen operationen och det är inte bra för då kan det bli farligt.
så hon säger till mig att jag ska tsta börja äta en annan pulver diet som igentligen inte tillhör diten som jag ska äta men eftersom jag måste få i mig mera kalorier så måste jag börja äta den och om det nu skulle vara så att jag inte klarar av att äta den heller utan fortsätter att må illa så skulle jag höra av mig.

Så min helg har i mestadels bestått av att antagligen sova eller ligga i soffan.
I morgon ska jag börja med nya pulvret och bara hålla tummarna för att den är bättre.
maten som jag fått i mig i dag är 1 dl shake (som var på väg upp lika fort) 1 dl buljong och några teskedar med soppa och ca 1 liter vatten.
Simo har förskt matsa mig med grillkorv när han själv satt och åt min söta lilla plutt...

Nej nu blir det soffan med gubben kanske göra en kopp the så man slutar att frysa så mycket...

ha det fint.  

Hej å momo

Vad är det för fel på vädret igentligen??? det är liksom den 11 NOVEMER och det regnar ute...

Dieten går fin fin är bara så otroligt less på att dricka dom nu känns som att jag inte gjort annat i hela mitt liv.
Ner i vikt har jag redan börjat gå det märks på kläderna, och det är fruktansvärt roligt.
Men jag kan ju säga att jag hade då aldrig klarat detta utan allt underbart stöd som jag får från allt och alla.
Familjen, vänner, jockes arbetskolegor, och dom underbara mammorna på öppnis=)
Det har börjat bli en massa långa promenader här hemma med, i går var jag och Simo ute i nästan 2 timmar o gick eller ja simo somnade i vagnen så jag kände att eftersom han endå sover så kan jag ju fortsätta gå en stund till...
Sen har vi även börjat gå på kvälls promenad i över 1 time efter maten, Simo tycker att det är jätte kul speciellt att titta på bilarna som kör emot en eftersom att man bara ser lysena på dom :P.. söta barn...
Det har blivit många promenader till kyrkogården till mormors gra dom senaste dagarna, vet inte varför men jag har börjat sakna henne så otroligt mycket min mormor dog redan 1999 men just nu saknar jag henne så otroligt , vet inte om det beror på att Simo finns att jag känner att jag hade velat att dom skulle träffas.
Varje gång som vi går från graven så rukar jag säga till simo säg nu hej då till gammel mormor och vinka, min söta son vinkar och säger hej å momo . Första gången som han sa det så började jag nästan att gråta.

Jag har ju inte velat tala om vilket datum som jag ska in och operera mig och det har sina skäl till det, men jag kan tala om att det är mindre än 1 månad kvar nu i alla fall.

I helgen blir det städa av och julsakerna åker nog fram med, får jag inte glädjas av snön så går jag väl glädjas av alla tomtarna=)

Ja nej om man skulle gå och diska kanske???

Ha en fin dag

Far och son leker i sandlådan i sommras

Mat gånger 5

Bättre och bättre dag för dag.

Just precis nu är jag bara super glad har inte den blekaste om varför men jag känner mig bara så otroligt glad.
Tror det är min systers Maddes fel. Var precis in på hennes blogg och läste och hon e ju bara för otroligt underbar=)
Allt peppande inte bara från henne men från alla andra oxå så klart gör mig så glad=)

Oj oj Jag hör någon som ropar Mamma mamma.
Simos första ord när jag tog upp han från sängen var Traktor (ovanligt = NOT)

Dieten går faktist bättre än förväntat nu har jag fått in rutinerna har även skrivit ner dom och satt upp en lapp på kylskåpet, så i går gick jocke nu är det en timme kvar tills du ska äta, nu är det 30 minuter kvar, du ska äta nu ska jag blanda den åt dig???
Han är ju bara för söt.

Mina mat tider ser ut så här

07.00 Mat
10.00 Mat
13.00 Mat
16.00 Mat
19.00 Mat

Och där emellan så ska jag dricka 2 liter kalorifri dryck och det kan vara = Vatten, Kaffe, The, Loka eller Ramlösa
Jag får även äta gurka om det skulle vara så att jag känner att jag vill tugga på nått.
I går trodde jag inte att jag skulle klara det för jocke och Simo skulle äta köttbullar och makaroner till middag med gräddsås typ favoriten, men eftersom att jag äter sammtidigt som dom alltså 16.00 så gick det frukans värt bra, jag kunde till o med mata Simo.
Men i dag när jocke kom hem på lunch så gick ja o duchade i stället för att titta på när han skull äta.

Snart ska jag få i Simo lite Lunch sedan ska vi gå och posta packet till Simos kusin som fyller år i morgon...
Plus att min lillebror oxå fyller år i morgon så då ska vi åka till pyn och gratta.

Nej nu måste jag rusa för min son river hela sovrummet. Ha de t fint...

Så jävla GLAD

Hur ska detta funka egentligen???
Ja som dom flesta vet så har jag ju pratat om min GBP operation ganska mycket.
I går den 3 November alltså så var jag och träffade läkaren och vet ni vad i DECEMBER så smäller det=) så förbannat lycklig så det går inte att beskriva..
Jag kommer inte skriva vilket datum det blir för det finns folk som läser min blogg som inte behöver veta det...
Dom som står mig närmast vet om vilket datum det är...

Så i går kväll började jag på min diet och jag säger bara fy farao vad det är vidrigt.
Hela dagen i dag har jag druckigt en massa vatten och mina 5 påsar med diet det är fasiken nått av det vidrigaste som finns.
Och detta ska jag fortsätta att äta tills i December jag säger bara Hmmmm,
Men jag vet att jag klarar det med tanke på hur mycket stöd jag har av min familj och mina underbara vänner,
det går inte att beskriva hur underbara alla har varit mot mig.
Men tyvärr så finns det folk som tar det negativt med, nämner inga namn men du/ni vet ju vilka ni är.

Måste ju oxå berätta om min syster http://Vhdbrud.blogg.se hon var nämligen den första som jag tog kontakt med efter att jag kom från läkaren. Folk runt om henne måste trott att hon var total konstig när jag berättade vad läkaren sa, hon typ blev helt knasig :P (förlåt syster)...

Nej nu blir det sängen är så sjukt trött och det kommer jag tydligen vara i några dagar, jag har redan sovit 2 ggr på dan så nu blir det att krypa ner i varma sängen och se om gubben följer med...


kram 

RSS 2.0